“ Hoge betrokkenheid van zowel de commercie als productontwikkeling”

Het Nederlandse energiebedrijf Cogas is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van de infrastructuur voor gas-en elektriciteit in Oost Nederland. Het is een veelzijdige organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de kabel- en energiesector.

Gerard Geist, sinds 1987 werkzaam bij Cogas en tegenwoordig als Senior Adviseur Assetmanagement is zeer te spreken over de samenwerking. Cogas is sinds de oprichting klant van Lovink Enertech en zowel in laag- als middenspanning worden de kabelmoffen van Lovink Enertech toegepast.

 

Eén techniek

“Een paar jaar terug werd voor de verbinding van XLPE op XLPE nog een andere techniek toegepast maar nu zijn we helemaal over op de LoviSil®-techniek voor zowel de overgang- als verbindingstoepassingen.” Als grootste voordeel noemt Gerard Geist dat monteurs met één universele mof werken en niet hoeven te schakelen als een ander type mof gemonteerd moet worden. “Daarnaast scheelt het ook in voorraadkosten, er hoeft immers maar voor één type kabelmof voorraad gehouden te worden” aldus Gerard Geist.


Crossbonding mof

Medio 2011 werden bij metingen op kabelmoffen hoge vereffeningstromen over het aardscherm geconstateerd. Deze liepen op tot boven de 60A met zelfs enkele uitschieters naar de 100A. Dat was voor Cogas aanleiding om serieus te gaan nadenken over een ‘crossbonding’ toepassing. Gerard Geist licht toe “Vanzelfsprekend was het de wens van Cogas dat een oplossing werd gezocht in het huidige LoviSil® concept en dat is prima gelukt.” Recente metingen hebben aangetoond dat de stromen over het aardscherm zijn gereduceerd tot 5A. Tot slot merkt hij op dat de samenwerking met Lovink mede succesvol is door de goede contacten: “ Bij een bedrijf als Lovink is het prettig dat de lijnen kort zijn en dat er ook direct contact is met de technische ontwikkelaars.”

Erwin Kolman, Operationeel Beheerder is ook nauw betrokken bij de implementatie van de crossbonding mof. “Hoewel de mof hier en daar nog wel aangepast is, was er vanaf het begin veel vertrouwen in de samenwerking. Na de ontwikkeling zijn onze monteurs uitgebreid begeleid bij de montage”. Het gaat bij Cogas niet alleen om de kwaliteit van de materialen maar ook om de kwaliteit van de mensen. “Dat zie je terug in de betrokkenheid en oplossingsgerichtheid van de Lovink Enertech medewerkers. Bij een probleem zijn ze snel ter plaatse en zijn ze goed in staat een oplossing te bedenken”, aldus Erwin Kolman.


© 2019 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant