Verlengde kabelmoffen voor Verenigd Koninkrijk

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat in het Verenigd Koninkrijk, Western Power Distribution het Midlands energiebedrijf- Central Networks heeft overgenomen. Naast de overgangs-, verbindings- en aftakmoffen die werden toegepast in het South Wales en Wales gebied van WPD, had WPD Midlands nu ook te maken met 3-aderige verbindingen met Cu-band of Cu-draadscherm die in het voormalig Central Network gebied veel voorkomen. De afdeling Engineering en Ontwikkeling ging met dit verzoek aan de slag.

 

Kabels met Cu-bandscherm zijn dikker en vereisen meer ruimte om de aarding goed te realiseren. De huidige harsruimte in de Lovisil® K105 was hiervoor niet toereikend. De oplossing was het verlengen van de kabelinvoer met 160 mm. Nadat het ontwerp gereed was werd onderzocht wat de mogelijkheden waren voor de uitvoering. Gezien de aantallen was het niet interessant om een nieuwe matrijs te laten maken. Al snel werd gedacht aan het integreren van verlengstukken. Deze worden ook in ABS uitgevoerd en zijn goed te verlijmen met de huidige kabelmoffen. Vanzelfsprekend zijn op deze constructie diverse krachtproeven uitgevoerd. In de tweede helft van 2013 zijn de eerste 1.000 verlengde kabelmoffen geleverd; zowel verbindings- als aftakmoffen.

Momenteel wordt gekeken naar verdere toepassing van deze verlengde moffen. Bijvoorbeeld in de industrie waar men te maken heeft met zware kabels; armering van lood of extra schermdraden. Heeft u interesse in de mogelijkheden voor uw toepassingen neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

 


© 2019 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant