Op Industriepark Höchst in Frankfurt am Main, is Infraserv verantwoordelijk voor de energieverzorging en onderhoud van de netwerken.

 

“Positieve ervaringen met de olie-navulmof van Lovink Enertech”

In verband met noodzakelijke vernieuwingen op het industriepark, zijn in 2012 de oude oliekabel-eindsluitingen vervangen door kunststofkabel-eindsluitingen in het middenspanningsnet. Het vervangen van papierloodkabel was niet direct noodzakelijk en zodoende werd gekeken naar overgangsmoffen.

“Maar voor de bedrijfszekerheid is het belang dat de papierloodkabels altijd voorzien zijn van voldoende olie, een belangrijke functie van oliekabel-eindsluiting” vertelt Kai Krebs, technisch verantwoordelijke bij Infraserv. “Voor dit probleem zochten we contact met Lovink Enertech omdat we in het verleden positieve ervaring hadden opgedaan met de LoviSil® overgangsmoffen”.

De afdeling Engineering en Ontwikkeling bedachten een oplossing binnen het LoviSil® concept, een olie-navulmof. Via een bijzondere constructie wordt een verbinding gemaakt vanuit de loodmantels naar een oliereservoir waardoor de kabel continu gevoed wordt met olie. Inzet van de olienavul-mof van Lovink Enertech biedt nu een optimale bescherming van de papierloodkabels.

Inmiddels is de mof alweer enige tijd in gebruik en komen de voordelen naar voren. Kai Krebs: “Door het inzetten van deze mof kunnen we het bestaande net nog vele jaren in gebruik houden.”


© 2019 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant