Uitrol LoviSil® 36 kV succesvol

De elektriciteitsvoorziening stelt steeds hogere eisen aan het net. De stijgende elektriciteitsbehoefte en de trend van decentrale opwekking en transitie naar ‘smart grids’ leidt tot zwaardere belasting van de bestaande netten. Lovink Enertech speelt hierop in met de ontwikkeling van o.a. 36 kV kabelmoffenmoffen.

 

Kabelmoffen moeten steeds grotere kwadraturen aankunnen. De 36 kV kabelmoffen van Lovink Enertech zijn toepasbaar als 1-aderige verbindings- en overgangsmof tot 1200 mm2 en in de 3-aderige uitvoering tot 400 mm2.

 

Verbeterde veldsturing

Recent zijn de LoviSil® 36 kV moffen uitgerust met refractieve veldsturing d.m.v. voorgevormde refractieve stuurdelen. De hoge diëlektrische constante zorgt voor een veilige veldverdeling rondom het einde van de halfgeleidende laag van de kunststofkabel. Hierdoor is de betrouwbaarheid van de kabelmof verder versterkt en de montage van de XLPE toepassing vereenvoudigd.

Inmiddels is in deze uitvoering de LoviSil® K105 1-aderig en K115 3-aderig succesvol intern beproefd. Binnenkort wordt de externe typekeur in de vernieuwde ABS schaaldelen ingezet.

 

Ervaringen in de markt

In Duitsland hebben Deutsche Bahn en Rheinenergie ervaring opgedaan met de 36 kV uitvoering van de LoviSil® kabelmoffen. Momenteel wordt door de technische afdeling van Rheinenergie onderzocht of toepassing van de LoviSil® verbindingsmoffen leidt tot minder deelontladingen in vergelijking met warmkrimpmoffen.

In westelijk Afrika heeft het Nederlandse bedrijf Fitec in 2012 een nieuw XLPE tracé succesvol uitgerust met LoviSil® 36 kV verbindingsmoffen. Als gevolg van de vele vochtproblemen die het gebied kenmerken is gekozen voor de betrouwbaarheid van de LoviSil® techniek.

 

Klantspecifieke ontwikkelingen

De afdeling Engineering en Ontwikkeling van Lovink Enertech werkt momenteel aan een klantspecifieke oplossing die de LoviSil® 36 kV uitvoering geschikt maakt voor 3-aderige en 3x1-aderige kabels. Hiervoor wordt een schaaldeel met een kabelinvoer van 140 mm ontwikkeld.

Kortom, de mogelijkheden van de LoviSil® techniek zijn oneindig. Vanuit het basisconcept kunnen alle voorkomende kabels verbonden worden. LoviSil® biedt altijd een betrouwbare oplossing.


© 2018 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant