Toepassing LoviSil® lusmof steeds populairder

In maart heeft een aantal monteurs van het Nederlandse netbedrijf Delta een montagetraining voor de LoviSil® lusmof doorlopen. Een aftakmof die in Duitsland en Verenigd Koninkrijk al jarenlang succesvol wordt toegepast.

 

Het initiatief is afkomstig van teamleider Colin Feijtel die recent te maken had met vervanging van een station in het middenspanningsnet. Als gevolg van deze vervanging zou een inlussing van 400 meter kabel moeten plaatsvinden. In gesprek met Lovink Enertech kwam de oplossing van de LoviSil® lusmof naar voren. Uiteindelijk is de vervanging op een alternatieve wijze opgelost, maar heeft hij wel besloten om zijn monteurs te laten trainen op eens wat anders dan de standaard LoviSil® mof. Een initiatief dat positief is opgepakt door Sjoerd Keijzer, Opleidingscoördinator bij GOA Opleiding Centrum.

Vier monteurs hebben de opleidingsdag met succes doorlopen en maakten zich de montage van LoviSil® lusmof snel eigen. Het universele karakter van de LoviSil®- techniek is hiermee wederom bevestigd.

 

Besparingen

De LoviSil® aftakmof maakt het mogelijk om kunststofkabel rechtstreeks af te takken op papierlood- of kunststofkabel. Dit bespaart twee overgangsmoffen en hierdoor is een kleiner lasgat nodig. Wanneer een aftakmof wordt ingezet als lusmof dan hoeven de kabels niet te worden omgelegd voor de verbinding. Deze kunnen namelijk beide aan de aftakzijde gemonteerd worden. Hierdoor zijn minder graafwerkzaamheden nodig en is de montagetijd aanzienlijk korter.

 © 2018 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant