LoviSil® ook voor kunststof verbindingen de ideale mof

De LoviSil® kabelmof wordt door veel klanten gewaardeerd als de meest betrouwbare mof voor het verbinden van papierloodkabels aan kunststof kabels en papierloodkabels. Steeds vaker ervaren klanten ook de voordelen van deze mof als het gaat om kunststof-kunststof kabelverbindingen. In dit artikel belichten we de voordelen van deze toepassing.


Natte techniek op kunststof kabel?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Tijdens het ontwerp van de LoviSil® kabelmof was één van de belangrijkste eisen de universele toepasbaarheid. Hierbij was het uitgangspunt dat alle onderdelen voordelen moesten bieden voor zowel papierlood- als kunststof kabels. Dit geldt ook voor de ‘natte’ siliconen.


Compensatie van ontladingsrisio’s

Eén van de voordelen van de siliconen vloeistof LoviSil® is de diëlektrische constante, die is gelijk aan die van XLPE en dus is er geen sprake van een scheidingsvlak (interface). Hierdoor zullen de veldlijnen niet afbuigen.

Het schillen van de kabel veroorzaakt altijd kleine oneffenheden op de kabel, die mogelijk kunnen leiden tot ontladingen. De siliconen vloeistof vult deze oneffenheden op en dus ontstaat er geen interface. Hetzelfde geldt voor de ruimte die altijd aanwezig is tussen de verbinder en einde van de kabelisolatie.

 

Voorkomen vochtindringing via XLPE mantel

Door de slechte hechteigenschappen van kunststof kabels kan er via de kabel toch vocht bij de verbinder komen. Bij de LoviSil® moffen van Lovink wordt dit vocht ‘tegengehouden’ omdat de Lovisil® vloeistof als reactie op dit vocht uithardt en een siliconen rubber vormt, zodat verdere indringing wordt voorkomen. Dit fenomeen is de afgelopen 25 jaar overtuigend in de praktijk aangetoond.

Bij droge technieken wordt voor dit vochtprobleem vaak een rubberen ring, een zgn. O-ring geplaatst om de afdichting te realiseren. Echter, door wisselende belasting neemt de druk op de kabel altijd af en is de kwaliteit van de afdichting niet meer gegarandeerd.

 

Lagere storingskans

Het inzetten van LoviSil® kabelmoffen voor zowel overgangstoepassingen als ook kunststof-kunststof verbindingen biedt ook organisatorisch een aantal voordelen. De montagemethode is altijd gelijk, de monteur hoeft maar op één techniek geschoold te worden en hij bouwt sneller routine op. Hierdoor neemt de storingskans door foutieve montage sterk af. Tot slot zijn er de logistieke voordelen: een energiebedrijf hoeft maar één type basismodule op voorraad te houden.

 

Één techniek voor alle toepassingen

Steeds meer klanten zetten de LoviSil® mof van Lovink Enertech ook in voor kunststof-kunststof verbindingen. Western Power Distribution, één van de grootste energiebedrijven in Engeland heeft bewust gekozen voor de universele LoviSil® kabelmof voor alle verbindingen in haar verzorgingsgebied. De uitstekende technische eigenschappen voor zowel papierlood- als kunststofkabels i.c.m. het montagegemak hebben geleid tot deze keuze.


© 2018 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant