"Erg tevreden met deze universele oplossing"

CBI-Electric Power Installations is een divisie van de grootste kabelfabrikant in Zuid-Afrika en fungeert als aannemer voor tal van energiebedrijven bij de aanleg van nieuwe tracés. Mede naar aanleiding van de bouw van het Green Point-stadion voor het WK voetbal zocht en vond het bedrijf een oplossing in de LoviSil® mof.


“Een van onze klanten is City of Cape Town Electricity, dat recent veel schakelmateriaal in onderstations heeft vervangen”, zo vertelt General Manager Power Installations Willem van de Vyver. “Dit gebeurt in netten met papiergeïsoleerde kabels, terwijl de techniek van het schakelmateriaal is gebaseerd op kunststofkabel. Zo ontstond vanzelf de noodzaak voor overgangsmoffen.”

 

In goed overleg

Bij de selectie van mogelijke fabrikaten heeft CBI-Electric: african cables een lichte voortrekkersrol vervuld. Willem van de Vyver: “De beslissing is in goed overleg genomen. We hebben een aantal oplossingen gepresenteerd en gezamenlijk is besloten voor deze techniek. Vooral vanwege de universele eigenschappen; je kunt er tenslotte alle denkbare kabelcombinaties mee verbinden.”


Montages succesvol

Nu de eerste montages achter de rug zijn, staat men nog volledig achter de keuze. “De allereerste mof was voor de aansluiting van het Green Point-stadion op het bestaande netwerk. Op grond van de eerste ervaringen kan ik zeggen dat het een prima product is, waar we erg tevreden over zijn. Ik heb geen enkele reden tot klagen”, aldus Willem van de Vyver. “Op grond van de goede ervaringen zijn de LoviSil® moffen nu ook bij een ander energiebedrijf ingezet.”


© 2018 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant