Duurzame revisie van eindsluitingen met LoviSil®

Dankzij hoogwaardige elektrische en isolerende eigenschappen is de LoviSil®-isolatievloeistof een uitstekend hulpmiddel bij revisie en onderhoud van eindsluitingen. De levensduur van de systemen wordt erdoor verlengd en de kwaliteit verbeterd. Bovendien is rechtstreekse aansluiting van kunststofkabel op voor papierlood-kabel geschikte eindsluitingen mogelijk.


Verlenging levensduur

De LoviSil®-isolatievloeistof is een perfecte vervanging van vet c.q. bitumen in bestaande eindsluitingen. De eindsluiting wordt eerst ontdaan van aanwezige vet of bitumen en wordt daarna weer bijgevuld met LoviSil®-isolatievloeistof. Op die manier neemt de isolatiewaarde toe, wordt uitdroging van het papier voorkomen en wordt de levensduur van de eindsluiting aanzienlijk verlengd.


Geen navullen

Bij oliegevulde eindsluitingen wordt regelmatig olie bijgevuld. Bij LoviSil®-isolatievloeistof hoeft dit niet, omdat het bovenste vel van de laag siliconen uithardt. Daarmee wordt een afdichting bereikt waardoor het isolatiemateriaal niet uit de eindsluiting wordt gezogen.


Geen overgangsmof nodig

Veel bestaande eindsluitingen zijn gebaseerd op papierlood-kabel, terwijl nieuwe kabeltracés zijn opgebouwd met kunststofkabel. Veelal wordt gekozen voor het maken van een overgangsmof zodat toch papierlood-kabel in de eindsluiting wordt gemonteerd. Dankzij de LoviSil®-isolatievloeistof kan een kunststofkabel rechtstreeks worden aangesloten.


Elektrische eigenschappen

De diëlektrische constante van het siliconenmateriaal is groter of gelijk aan dat van het kabelmateriaal, waarmee intrinsieke veldsturende eigenschappen worden verkregen.
Het medium blijft vloeibaar en minimaliseert de kans op deelontladingen door luchtinsluiting of het uitdrogen van papierlagen. Door de hogere doorslagvastheid van de LoviSil® vloeistof ten opzichte van minerale of synthetische olie wordt de kans op doorslag aanzienlijk kleiner.


Perfecte inkapseling

De oppervlaktespanning van vloeibare siliconen is veel lager dan die van water of synthetische oliën. Het materiaal verspreidt zich daarom gemakkelijk over het oppervlak van diverse materialen en zorgt voor een perfecte inkapseling. De vloeistof biedt dan ook de best denkbare elektrische bescherming. Door de vloeibare eigenschappen van het isolatiemedium wordt de kruipstroomvastheid op de interface beter.

Succesvolle toepassingen

Sinds jaar en dag worden eindsluitingen in aansluitkasten en trafo’s in o.a. Nederland en Engeland gereviseerd met LoviSil®. In onze volgende nieuwsbrief laten we een aantal klanten aan het woord over hun ervaringen.


© 2018 Lovink Enertech B.V.  |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant